SAND CPH

Projekttype
Nybyggeri og ombygning
Bygherre
Sand CPH
Areal
1.200 m2
Status
Projektforslag
Årstal
2017-
Modehuset SAND CPH har adresse på en central placering i Indre by, København K. 
 
Baghuset, der oprindeligt blev opført som lagerbygning, huser i dag, sammen med dele af de øvrige bygninger, showroom for SAND CPH.
 
Bygningens omdannelse vil fremadrettet tydeligere afspejle sin funktion som ny hovedindgang for modehuset SAND CPH.
Arkitektur og historie
Transformationen fra baghus til hovedindgang sker med respekt for bygningens oprindelse og historie i forhold til materialevalg og hovedgeometri.
 
En tidligere hjørnetrappe og tagetagen inddrages i det samlede facadeudtryk og en ny hovedtrappe i husets fulde bredde etableres. Dette markerer sammen med en slank baldakin over stueetagen, tydeligt den nye hovedindgang til SAND CPH.
 
Franske døre i alle husets åbninger, indskrevet i en stram og klassisk hovedgeometri, giver bygningen et let og elegant udtryk og væsentligt forbedrede daglysforhold til etagerne.
 
Ved at forenkle facadeudtrykket og give bygningen et mere kontemporært arkitektonisk sprog, bygges der videre på den historiske fortælling uden at det oprindelige, industrielle DNA overdøves.
Ny tagetage
På fjerde sal erstattes den eksisterende tagetage på både for -og mellembygning af en helt ny tagetage med et enkelt og minimalt arkitektonisk udtryk mod gården.
Det smukke, klassiske facadeudtryk mod Bredgade forbliver uændret.
 
Den spejlende glasboks på taget giver ro til den samlede, rumlige oplevelse i det smalle gårdrum, og markerer samtidigt klart husets nye karakter og funktion.
 
På toppen af den nye tagetage etableres en ny og frodig taghave. Taghaven trækkes af respekt for det oprindelige bygningsudtryk mod Bredgade, 1 meter tilbage fra den eksisterende facadelinie og kan dermed ikke ses fra gaderummet.
Materiale og detalje
Baghuset udføres med en gråpudset facade, der med sin tidløse og stilfærdige tekstur og farve fint tilpasser sig konteksten. Rammerne omkring de franske døre og værnene pulverlakeres i en mørkere, metallisk grafital maling, der refererer direkte til de mørke toner i de omkringliggende byggerier og de eksisterende værn på de øvrige altaner i gården. De franske døre udføres med en gylden nuance, som et underspillet svar på de omkringliggende gule murstenbyggerier.
 
Hovedtrappen udføres med trin i samme chaussésten som i den eksisterende gård. Stødtrin udføres i pulverlakeret stål som rammer og værn.
 
Den nye tagetages lette glasboks udføres med en structural glazing facade uden sprosser og en minimal fuge. Glasset vælges med en høj reflektans og spejler dermed himmelen og smelter sammen med omgivelserne.
Tagterrassen udføres med en listetræsbeklædning i canadisk cedartræ. Værnene udføres med samme grafitalgrå udtryk som på baghuset og understøtter dermed ønsket om at minimere antallet af arkitektoniske elementer i byggeriet. 
 
Trappetårnet på forhuset udføres som et rundt byggeri beklædt med en valset, anodiseret aluminiumsplade i samme gyldne farve som på de franske døre. Denne plade bruges også som beklædning på forhøjelsen af det eksisterende trappehus og de 2 bygninger på forhuset som dermed får samme materialitet og formsprog.
 
Trappehuset i baghuset pudses op i en mørk grå nuance så det går i dialog med rammer og detaljer. Dermed fremstår baghusets facade helstøbt og uden forstyrrelser.

Flere cases