Orienten

Lokation
Århusgadekvarteret/ Nordhavn/ Kbh. Ø
Projekttype
Nybyggeri
Entrepriseform
Hovedentreprise
Bygherre
Boligselskabet Domea København, v/Domea.dk/ By & Havn/ Københavns Kommune (SOF & BUF)
Areal
13.900 m2
Samarbejdspartnere
Dorte Mandrup Arkitekter/ BOGL Landskabsarkitekter/ Dines Jørgensen & Co. Rådgivende Ingeniører/ Cenergia Energy Consultants
Status
under udførelse

Orienten er et unikt projekt, vundet i samarbejde med Dorte Mandrup Arkitekter, med opførelse af almene lejeboliger i det nye Århusgadekvarter, der ellers domineres af dyrere ejerboliger.

Projektet omfatter 98 almene familieboliger, 9 ungdomsboliger, 24 servicelovsboliger, en daginstitution, og langs Århusgade - butikker, cafeer og en restaurant.

Projektbeskrivelse

Projektet følger Strukturplanen for Nordhavns ambition om at skabe en tæt, mangfoldig og levende by, der understøtter mødet mellem mennesker, og hvor der er porøsitet i zonen mellem offentligt og privat.

Bebyggelsens to karréer er komponeret af flere volumener med varierende højder og facadeudtryk, og udformet med en serie af udendørs opholdsrum på forskellige skalaniveauer, fra det offentlige til det halvprivate, hvor man kan være synlig uden at føle sig eksponeret.

Langs Århusgade bidrager butikker og cafeer i stueplan til at skabe et levende byliv. De almene boliger varierer i størrelse og typer, og adgangsvejene er en kombination af opgange og altangange i varierende niveauer.

De to opgangsfællesskaber fremtræder som ’tårne’ i hver sin karré. Tagterrasserne tilbyder fælles opholdsarealer i varierende niveauer med lys og udsigt over by og havn. Gårdrummet i den vestlige karré fungerer som legeplads for daginstitutionen i dagtimerne og som fælles friareal for beboerne i den øvrige tid.